Jdi na obsah Jdi na menu
 


Film Hobit

16. 12. 2012

Jak už si možná někdo všiml po strašně dlouhé době jsem obnovila svou stránku. Ani nevím proč ale už mě štvaly všechny ty grafické blogy a já nevím co ještě, asi jsem hol hledala změnu.

 

 

Hobit - Neočekávaná cesta

Chtěla jsem začít něčím novým a tak mě napadl právě film Hobit. Nedávno jsem na něm byla v kině a musím říct, že mě mile překvapil. Hodně lidí by si řeklo že když už se natočil Pán Prstenů, bude Hobit propadák ale opak je pravdou.

To že tam holt není Aragorn,Gimli a Legolas musí člověk pochopit už na začátku jinak své hrdiny bude hledat marně.Pokud hledá Hobity, narazí pořádně jen na Bilba ale i tak to není nic strašného protože jako mladík, je svým způsobem výborný.

Co musím vážně ocenit jsou trpaslíci. Někdo tvrdí že jich je tam moc... PCHE! Jenomže zase kdyby byly jen dva nebo tři asi těžko by byl film zábavným.Podle mého je fajn že konečně dali trpaslíkům šanci.Že mají pozoruhodná a špatně zapamatovatelná jména? to je náš problém. Alespoň ty české makivičky zase budeme trošku namáhat  nebudeme jen sedět nad alkoholovým oparem. Za trpaslíky dávám jasnou jedničku Fili a Kili. Ti dva jsou prostě neodolatelní (holt ženská co by jste chtěli :D) ale i jejich vůdce  Thorin je skvěle ztvárněný. Člověk se dobře zasměje i nad nenažraností Bombura. Zkrátka každý z nich má nějakou sympatii a nějakou úlohu v příběhu.Proto mě celkem zaráží začínající kritika těch co film shlédli že není tak dobrý a že trpaslíci mají být škaredí a ne tak pěkní (myslím ty mladší). Ale copak někde někdo určil že ty budeš takový a ty takový? Ne. Proto mě to docela popudilo. Já proti nim nic nemám a přijdou mi fakt dobří :D. 

Fili and Kili

hobbit-movie-image-fili-kili-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thorin

hobbit_thorin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kdo očekáváte že to bude nějaké super akční tak sněte dál.Je to první díl a teprve se rozjíždí. I Pán Prstenů měl první díl seznamovací a kdoví jaká akce tam též nebyla. Pro mě je Hobit další úžasné fantasy.

 

Co má pro mě jedno obrovské plus je krásně propracovaný obraz.Všude se o tom píše jako o novince ale je to vážně paráda. Vše je opravdu čisté, jasné a zejména ty elfské stavby!Jo to jsem byla v sedmém nebi.

5463404-hobit-neocekavana-cesta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co dalšího mě potěšilo byly skřeti, vrrci a obři. Je to zase něco nového ( skřeti sice nejsou noví ale i tak). U toho se člověk prostě pobavil, nasmál a užil bojových scén.Při některých jsem fakt občas trnula jestli to přežijí nebo ne ale je to teprve první díl takže je jasné že zatím jo. 

 

hobit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

No a teď ten mínus. Na ději nemám výtku v ničem ( knížku jsem nečetla takže netuším co změnili a co ne) ale co mě fakt naštvalo je že z draka byl vidět pouze ocas a oko. Takže mi teď zadek na židli skáče netrpělivostí jak asi bude vypadat?? 

No to je asi vše, víc už toho ze sebe nevymáčknu ale vzpomněla jsem si ještě že mi chybí za zmínku nejvíc protlemená scéna. Nemůže chybět samozřejmě Glum :D a musím říct že český dabing ho nikterak nezkazil. Čechům za dabing uděluju jedničku jejich hlasy postavám sedí.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář