Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elfové

13. 11. 2010

 

elfove.jpg

 

 Můj dodatek o Elfech:

Neznám nic krásnější nic tak ušlechtilého ani nic tak moudrého jako jsou Elfové.Jsou to ty nejkrásnější a nejzáhadnější bytosti co znám.Mám je moc moc ráda a moc se mi líbí i to jak je Tolkien popsal.Jejich řeč kterou jim vymyslel mě nepřestává  udivovat a tak jsem je sem musela prostě dát .

Elf je mytologická bytost původně zřejmě pocházející ze starogermáských pověstí. Jejich původní jméno pocházející ze staré norštiny zní Álf, ale používají se i jiná označení, či přepisy: alp, elbe, alf, aelf, alb. Téměř všichni autoři se shodují v tom, že mají něco společného s lesy nebo alespoň s přírodou. V současném anglosaském světě (kromě velké části fantasy literatury) se výraz elf používá převážně pro malé pohádkové bytosti příbuzné skřítkům a vílám.

Nic proti tomu ale já si je představuji podobně jako pan Tolkien :)

 

V Tolkienově Středozemi jsou elfové ušlechtilé nesmrtelné bytosti, které do určité míry vládnou magií a byli první, kteří osídlili svět. Tolkien je rozděluje na Vznešené (Calaquendi, dále se dělí na VanyarNoldor a část Teleri), šedé (Sindar), zelené (Laiquendi) a temné (Moriquendi).  Toto rozdělení nemá nic společného se základním dělením mytologických elfů, všichni Tolkienovi elfové jsou stejný druh bytostí.

Přestože přímo v Tolkienově díle je pro to jen málo podkladů (kromě konkrétních jedinců), v řadě odvozených jsou Vznešení elfové popisovaní (autorem nebo ostatními postavami) jako arogantní se syndromem nadřazenosti proti nejen lidem ale i ostatním elfům.

Zdroj: Wikipedie

Tak tohle bylo jen takové rozehřátí.mě osobně to přijde nic moc ale teď jsem našla opravdu nádherný článek o elfech který stojí za zmínku.

elfka.jpg

 

Elfové jsou bytosti čistého dobra. Mají krásné špičaté uši a jsou nesmrtelní. Na hrdlech nosili zvláštní amulety, které je ochraňovaly před zlem.Vládli všem živlům (země, vzduch, voda, oheň).Uměli poručit, jeden ze živlů přiběhl na pomoc. Byli to hodné bytosti nosící dlouhé průsvitné hábity. Žili v lesích(vše možně). Byli moudří a krásní. První živé inteligentní bytosti na zemi.

Elfové jsou známou rasou, žijící zpravidla hluboko v lesích nebo v odlehlých údolích a roklinách. Jsou menší než lidé a zdaleka ne tak robustní. Pro své plavé vlasy a jemné rysy obličeje jsou pokládáni za velmi krásné a až poněkud změkčilé.

Protože jsou velmi inteligentní, jen neradi bojují. Jsou-li k boji donuceni, umějí být nebezpečnými soupeři. Jejich rodovou zbraní je dlouhý luk.

legolas--1-.jpg

Největší uplatnění ale nacházejí elfové v povoláních kouzelníků, hraničářů a alchymistů, snad i pro svou lásku k vědění. Zpravidla se příliš dobře nesnášejí s trpaslíky (každá z ras má jiné žebříčky hodnot), ale v našem světě tomu může být i jinak. Elfové mají rádi krásné věci, zbožňují moře a hvězdy a v jejich jazycích je na ně mnoho nádherných písní.

 

Elfové jsou vesměs čestní a spravedliví a jen zřídka se mezi nimi vyskytnou opravdu zlí jedinci.

 Zdroj: http://muj-duchovni-svet.blog.cz/1006/elfove

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář