Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pegasové

24. 6. 2011

                               pegas

Pegas je již od počátku věků považován za mýtického okřídleného koně,syna boha moří a koní Poseidóna a Medúsy.vyskytuje se po celém světě ale většina na ně již nevěří a možná proto ho skoro nikdo nespatřil.Pegasové jsou přátelští a věřní.Dokáží vám pomoci v nesnázi a stást se vašimi přáteli na celý život.Dokaží neuvěřitelné věci a dokáží létat obrovskou rychlostí.Někdy nás v čase velkého smutku nebo štěstí dokáží navštívit i ve snech. 

Původ:

Vyprávění o jeho původu se liší.Podle jednoho z nich vyskočil Pegas z těla své matky Medúsy poté, co jí Perseus uťal hlavu.

 

Jiná verze vypráví, že vyskočil ze země, na níž dopadla Medúsina krev.

Jeho činy:

Pegas pomohl Bellerofontovi v jeho boji s Chymérou a Amazonkami. Existuje mnoho příběhů, v nichž se spolu nacházejí Pegas a Bellerofontés. Když však chtěl Bellerofontés vzlétnout na Pegasovi na Olymp, nejvyšší bůh Zeus se rozhněval za takovou opovážlivost. Stihnul Pegase náhlou zuřivostí, Bellerofón se na něm neudržel a pádem na zem ztratil rozum.

Druhy:

Existují čtyři druhy pegasů ale mohou se vyskytnout i odchylky.

Abraxaský: Bývá nejčetnější možná pro svou bílou či stříbrnou barvu která simbolizuje dobro. Prý bývá větší než-li ostatní pegasové ale ne vždy tomu tak je.

 

pegass.jpg

Pegas

 

Aethonský: Jeho zbarvením je kaštanový hnědák nebo všechny varianty hnědé.Oblíbeným se stal ve velké Británii a v Irsku.Ale vyskytuje se po celém světě.

Pegas

pegas4

 

Giranijský: Má šedou či stříbrnou barvu.Často si ho můžeme splést s Abraxaským ale Giranijský má většinou více zářivou barvu.nejlépe se rozpozná ve vzduchu protože je neuvěřitelně rychlý a velmi vytrvalý.

pegas

 

9a696dcbf6_75735011_o2.jpg

 

Thestralský: Překrásný a velmi vzácný pegas ve vraném zbarvení.Je často odsuzován kvůli své barvě za zlého a temného ale pravdou je že tento pegas je nejvíce důvěřivý a přátelský.Má vyjímečnou schopnost zneviditelnit se.

 

cerny-p.jpg

 

 

Odchylky:

Zlatý: střeží východ a západ slunce.Mívá někdy až příliš zářivou barvu proto není snadné ho spatřit.Při běhu od něj odlétá zlatý prach.

pegas2

Strakatý: má poloviční krev našich koní.Prý se pegaský hřebec zamiloval do strakaté divoké klisny mustanga a jejich spojením vzniklo strakaté hříbě menšího růstu s křídly.

 Pegas

 KOPÍROVAT POUZE S ODKAZEM NA MŮJ BLOG!!! kOPÍROVAT BEZ ODKAZU UMÍ KAŽDÝ ALE NE KAŽDÝ SI S TÍM DÁ PRACI A TVOŘÍ SI SVŮJ ČLÁNEK!! TAKŽE BUĎ UVEĎ ZDROJ NEBO SI NAPIŠ SVŮJ!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář